Gedichten & gifslangen, vrijwilligerswerk & de kolonisatie van Mars, een historische roman & de gevaren van roken

De titel boven dit stuk zegt eigenlijk al genoeg over de fantastische presentaties die er donderdag 24 januari te zien waren. De leerlingen presenteerden hun profielwerkstuk aan ouders, familie, vrienden, medeleerlingen en docenten. En dat deden ze vol enthousiasme, mooie afbeeldingen, een beetje zenuwen en heel veel trots.

 

De leerlingen hadden -net als de afgelopen jaren- weer heel veel verschillende onderwerpen gekozen en heel veel gevarieerde profielwerkstukken gemaakt. Een paar voorbeelden. Twee groepen hebben gekeken naar een mogelijke kolonisatie van Mars: Thom en Noah hebben gekeken naar de mogelijkheid om voedsel te verbouwen op Mars, Lucas en Noud hebben nagedacht over de diplomatieke en politieke gevolgen van een kolonisatie: gaan we oorlog voeren of is het een manier om vrede te bewerkstelligen? Deze laatste kreeg de prijs voor het beste pws vwo. Thomas heeft gifslangen, het gif van slangen en slangentanden met gif van alle kanten bestudeerd en Latisha heeft haar eigen gedachten onder woorden gebracht en voorzien van prachtige tekeningen. Beide ontvingen de prijs voor beste pws havo. Verder was er een aardappelkanon, een documentaire over de geschiedenis van hiphop, een muziektheaterproductie, een studie naar schoolsystemen, een onderzoek naar de acceptatie van transgenders, lessen over de mirakelbes, de onderduikers in de Breepleinkerk en over het syndroom van Turner en nog veel meer.

 

Iedereen die aanwezig was heeft genoten van de goede presentaties en iedereen die er niet was heeft echt een hele mooie avond gemist.

Beste presentaties

 

Beste profielwerkstukken