Fantastische presentatieavond profielwerkstukken

Leerlingen die al dagenlang zenuwachtig waren, organisatoren die op het laatste moment nog wat dingetjes aanpasten en onder hoogspanning alles onder controle hielden, ouders en andere belangstellenden die zichtbaar genoten van alles wat ze op de presentatieavond van de profielwerkstukken te zien en te horen kregen. Het was zo’n avond waar na alle inspanningen van de afgelopen maanden het Wolfert Dalton zich op zijn best toonde.

Voor het eerst waren de presentaties van alle leerlingen op dezelfde avond ingepland. De mavoleerlingen brachten verslag uit van hun stage, waarbij ze allemaal ook de opdracht hadden gekregen om in hun presentatie een zelfgemaakte vlog te tonen. De havo- en vwo-leerlingen presenteerden hun profielwerkstukken. En allemaal lieten ze zien dat ze in de loop der jaren echte daltonleerlingen geworden zijn: sterke persoonlijkheden die het aandurven om om voor een grote groep te presenteren en die daarbij ook nog van allerlei technische en ict-hulpmiddelen gebruikmaken. Het was een avond die de bezoekers niet snel zullen vergeten.

’s Middags zorgden alle deelnemers gezamenlijk voor de inrichting van ‘hun’ presentatielokaal en gaven ze elkaar feedback bij het oefenen. ’s Avonds werd er in elk lokaal een gelikte en gevarieerde show gebracht, waar ook de vele bezoekers uit de voorexamenklassen al enthousiast gemaakt werden en al konden zien wat er volgend jaar van hen verwacht wordt.

De variatie was enorm. De kwaliteit van de presentaties was hoog. En natuurlijk eindigde de avond in de aula, waar de prijzen werden uitgereikt. De beste presentatie van de mavo was van Mike, die verslag deed van zijn stage bij Rijkswaterstaat, op de havo wonnen Jennifer en Leah die vertelden hoe hun documentaire over de macht van coke tot stand was gekomen, en van de vwo-leerlingen presenteerde Helen het best, die een indrukwekkend professioneel magazine over veganisme had gemaakt, waarover ze vertelde.

Mike, Helen, Jennifer & Leah

Er waren ook prijzen voor de beste werkstukken in elke afdeling. Op de mavo won Willem met zijn verslag van zijn stage en onderzoek in Abstwoude Bloeit, een soort woonkamer van de wijk in Delft. Het beste havoprofielwerkstuk was van Parisa die het bestaande idee van een ronde landingsbaan van alle kanten had bekeken en doorgerekend. Op het vwo kreeg Madelief de prijs voor het beste profielwerkstuk voor haar onderzoek naar de Koreaanse taal en wat daar allemaal bij komt kijken als je die taal wilt leren. Inmiddels spreekt en schrijft ze Koreaans op beginnersniveau.

Willem, Parisa, Madelief

Het was een bijzondere avond waarover nog lang nagepraat werd!