Debatteam Wolfert Dalton winnaar van het daltondebattoernooi

Vorig jaar zaten we er met een heel sterk team al dichtbij: we haalden toen met overtuiging de finale en verloren die nipt van Dalton Barendrecht, en lang niet iedereen was het toen eens met de jury-uitslag. Als gevolg van die uitslag vond het Daltondebattoernooi dit jaar plaats in Barendrecht en met een voor ruim de helft vernieuwd team gingen we op pad, waarbij oud-leerling Anouk meeging om te jureren (maar ze mocht dat natuurlijk niet bij onze wedstrijden doen).

Over de loting voor de poule-indeling klaagden onze leerlingen niet, maar meteen na de eerste ronde werd duidelijk dat het een jurysport blijft; we verloren en waren het niet op alle punten met de uitslag eens. Maar de tweede ronde wonnen we wel net, en omdat we de laatste poulewedstrijd overtuigend wonnen, stonden we ineens in de finale.

De tegenstander daarin was Dalton Den Haag, die in de andere poule alle wedstrijden gewonnen had. De stelling was: Jongeren die drugs gebruiken, zijn asociaal bezig. Voor beide ploegen was een finale in de aula met publiek erbij toch even wennen, want het werd niet zo’n sprankelend debat als we in de poulewedstrijden hadden gezien. Maar op teamwork, onderzoeksgegevens en feitenkennis, persoonlijke voorbeelden en humor sleepten we enkele cruciale punten binnen, waardoor we dan eindelijk onze naam ook bijgeschreven zien worden op de wisseltrofee.
Dank aan Freek, Jaro, Tjeu, Maartje, Taco, Maarten, Julia, Ruben, Rivka, Florine!