Debatteam bereikt finale Lagerhuistoernooi

Al diverse keren heeft het debatteam van Wolfert Dalton een debattoernooi gewonnen, maar bij het provinciale Lagerhuistoernooi kwamen we nooit verder dan de voorronde, ook niet met het sterke team van vorig jaar.

Maar na het winnen van het daltondebattoernooi in december was het team er op gebrand om de goede lijn door te zetten. En dat lukte op 6 maart in de tijdelijke locatie van het Provinciehuis in Den Haag. In de poule wonnen we alle drie de rondes, waardoor we doorstroomden naar de halve finale. Daar speelden we onze slechtste wedstrijd van de dag. De verbazing en de vreugde waren dan ook groot, toen de jury ons ondanks het matige optreden toch net de overwinning toekende.

Daarna volgde de finale tegen het Rijnlands Lyceum uit Sassenheim. Hier presteerden we weer wel op hoog niveau, evenals de tegenstander, waardoor een boeiende en kwalitatief hoogstaande finale ontstond. De teams waren aan elkaar gewaagd, en uiteindelijk verloren we met 4-3. Toch een mooie prestatie voor het deels verjongde team!

Bedankt Jaro, Tjeu, Taco, Fem, Rivka, Julia, Liz, Fatou, Loek, Maarten en Florine!