Corona virus 2

Beste ouders/verzorgers,
De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen zich snel op. Wij willen u hierbij namens ons schoolbestuur informeren over de aangescherpte richtlijnen van het RIVM. Het RIVM adviseert aan alle mensen (ook kinderen en jongeren) die na terugkeer uit een gebied met veel besmettingen verkoudheidsklachten en/of koorts krijgen om thuis te blijven. Dus ook aan mensen met milde klachten wordt gevraagd thuis te blijven.
Het RIVM houdt een actueel overzicht bij van de gebieden waar het over gaat. Op dit moment zijn dat:
• China (inclusief Hong Kong en Macau)
• Singapore
• Zuid-Korea
• Iran
• de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Ook voor huisgenoten van patiënten met het coronavirus geldt het advies om thuis te blijven.
De genoemde klachten kunnen het begin zijn van het coronavirus. Wij vragen u om uw kind(eren) als zij deze klachten hebben thuis te houden om uit te zieken en anderen niet te besmetten, en om telefonisch contact op te nemen met de huisarts.
Het RIVM benadrukt ook het volgende. Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus.
Met vriendelijke groet,
Marcel van Loo
directeur a.i. Wolfert Dalton