All the world’s a stage

In de dramalessen leer je tijdens de eerste lessen uit welke onderdelen een verhaal bestaat, wat een scène is, hoe je het beste kan repeteren voor een scène en hoe je middels vaardig gebruik van ruimte en stem het beste zichtbaar en verstaanbaar bent voor een publiek.

 

Wanneer je deze basiselementen om tot spel te kunnen komen onder de knie hebt, gaan de lessen dieper in op de spelkwaliteiten die een acteur of actrice in kan zetten.

 

In de lessen die volgen, wordt onder andere aandacht besteed aan hoe je jezelf kunt transformeren naar een personage, hoe je het publiek (en jezelf als speler) kunt raken door dat personage emoties te laten ervaren en hoe je je spel realistisch kan laten overkomen door eerst een situatie of gebeurtenis te incasseren alvorens je het personage een bepaalde reactie laat geven.

 

Bij elke opdracht staat het gebruik van de eigen creativiteit en de ontwikkeling van het vermogen om je op verschillende manieren voor een groep te kunnen presenteren centraal.

 

Aan het einde van het eerste leerjaar komen al deze vaardigheden samen in een eindproject. Dit schooljaar ronden de leerlingen uit het eerste leerjaar het vak drama af door een filmpje te maken waarin zij een eigen versie maken van hun lievelingsscène uit hun favoriete boek, film, game, of televisieserie.

 

En wat worden er creatieve en leuke scènes gekozen! De één vertelt op dramatische toon dat hij de vader is van Luke Skywalker, de ander reist samen met Doc in de DeLorean naar het verleden en weer een ander durft de strijd aan te gaan met Voldemort.

 

De afronding van het vak drama  is ook dit jaar weer een feestje!