Kennismaken

Je bent van harte welkom op Wolfert Dalton! Op deze website vind je al veel informatie over onze school. Maar als je écht met Wolfert Dalton wil kennismaken, kun je het beste gewoon op bezoek komen tijdens onze Junior Masterclasses. Dan ervaar je hoe het is op Wolfert Dalton!

Wil je meer informatie? Maak dan een afspraak met mevrouw Nichelmann, de teamleider onderbouw, via wbe@wolfert.nl of 010-8928300.

Open dagen en COVID-19

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze open dagen. Je ontvangt ook tijdig informatie als we ons programma moeten afgelasten en een alternatief programma aanbieden.

foto scheikunde practicum Wolfert Dalton
foto leerlingen in tuin Wolfert Dalton

Open huis

Loop zelfstandig virtueel rond door de school, spreek met leerkrachten en doe mee aan een aantal lesjes waardoor je een goed beeld krijgt van het onderwijs op Wolfert Dalton.

  • Donderdag 11 februari 2021
    18:30 – 21:00 uur

Online Junior Masterclasses

Je volgt enkele lessen op onze school, maar wel online. Dit zijn de online Junior Masterclasses, die sterk lijken op onze normale Masterclasses. Zo leer je Wolfert Dalton écht kennen. Je kunt je voor één of meerdere Junior Masterclasses inschrijven. Het specifieke rooster hiervoor is nog niet bekend.

De Junior Masterclasses die we vanaf maandag 8 februari organiseren zijn vol, maar je kunt je via onderstaande button wel nog aanmelden voor de reservelijst.

Wolfert Dalton live

Onze online informatieavonden ‘Wolfert Dalton live’ bestonden uit een livestream met algemene informatie over onze school met aansluitend online klaslokalen waarin u vragen kon stellen aan docenten, leerlingen, de ouderraad en de directie. Beide avonden hadden een andere inhoud en kunt u hieronder terugkijken.

COVID-19 maatregelen

Wolfert Dalton werkt te allen tijde conform de COVID-19 maatregelen van de Rijksoverheid. Op dit moment weten wij nog niet wat de situatie is tijdens onze verschillende open dagen. Bovenstaand programma is daarom onder voorbehoud. Indien de situatie erom vraagt, zullen wij een alternatief programma opstellen om kennis te kunnen maken met de school. Blijf op de hoogte van bovenstaand programma en mogelijke wijzigingen en meld u aan voor onze speciale nieuwsbrief.

Wat doet de mentor in de brugklas

Wanneer je van groep 8 naar het voortgezet onderwijs gaat, verandert er heel veel. Zo ben je ineens weer de jongste van de school en moet je je weg zien te vinden in een nieuw, onbekend gebouw. Je hebt geen eigen tafeltje meer, waarin je je schriften kunt bewaren en elk lesuur vindt plaats in een ander lokaal. Op de basisschool had je misschien maar één meester of juffrouw, maar in het middelbaar onderwijs heb je veel verschillende docenten. Een van deze docenten zal jou helpen met de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, zodat je je snel thuis gaat voelen op je nieuwe school. Dit is je mentor.

Taak van de mentor

De taak van de mentor is het begeleiden van leerlingen in de breedste zin van het woord; een mentor helpt je wegwijs maken binnen de school, houdt je resultaten in de gaten, laat zien waar je goed in bent, daagt je uit, geeft je tips, stuurt je bij en helpt je bij het leren. De mentor is bovendien het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Wanneer er iets met je aan de hand is, kun je bij je mentor terecht om je verhaal te vertellen. Andersom zal de mentor contact opnemen met je ouders als dat nodig lijkt te zijn. En uiteraard zijn er ook voldoende ouderavonden om je voortgang met jou en je ouders te bespreken.

Mentor-uren

Op Wolfert Dalton heeft de mentor één of meer mentor-uren in de week waarin de klas extra begeleiding krijgt op allerlei gebieden. Zo neemt de mentor de tijd om zaken als pesten, gebruik van social media of de actualiteit te bespreken. Maar er wordt ook gewerkt aan daltonvaardigheden, zoals plannen, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, zelfstandigheid en reflecteren.

Maak kennis met de leerlingen

Ook de leerlingen van Wolfert Dalton vertellen graag waarom zij voor onze school gekozen hebben en hoe het ze hier bevalt. Hieronder een paar reacties van leerlingen die nu op Wolfert Dalton zitten.

“Ik heb voor het Wolfert Dalton gekozen, omdat ik het een fijne school vind. Maar goed, wat vind ik fijn?

  • De daltonuren: 1 uur per dag kan je zelf inplannen naar welk lokaal of welke docent je gaat. Dit kan heel makkelijk via je telefoon, tablet en computer.
  • Mijn ouders kunnen door middel van een ouderaccount mijn cijfers en rooster zien. Zo kunnen ze me bij de nodige dingen helpen en ze houden zelf ook nog een beetje overzicht over hoe ik het op school doe.
  • De indeling van de schoollokalen is logisch, je hebt een lange gang met daaraan de A-, B-, C- en D-vleugel, waar de lokalen van 1 t/m 6 in alle vleugels het zelfde zijn genummerd. Je hebt de K-lokalen, K staat voor kelder dus die zijn beneden, en zo heb je ook nog H die staat voor het hoofdgebouw.
  • De sfeer is fijn en (bijna) alle docenten zijn aardig.
  • De docenten letten bij het inplannen van toetsen ook op de planning van de leerlingen, zo hebben we niet te veel toetsen in een week.
  • Er is ook zorg, voor mensen met dyslexie, AD(H)D of iets anders.
  • Masterclasses! Er zijn extra dingen, zoals het debatteam, de First Lego-league, Eenakter (toneel), Songwriting en nog veel meer. Die zijn na school of in de daltonuren.”

“Ik vind het heel leuk op Wolfert Dalton. Op mijn basisschool heb ik ook al daltononderwijs gehad en dat bevalt mij heel erg!!! Ik vind het heel fijn om daltonuren te hebben, omdat je dat zelf kan plannen en aan elk vak mag werken (scheelt je weer wat huiswerk). Ik raad iedereen aan om naar het Wolfert Dalton te gaan, maar je moet wel zelfstandig zijn.”

“Ik heb voor Wolfert Dalton gekozen, omdat het heel erg creatief is en er daltonuren zijn waar je je huiswerk kan maken. Ik heb het heel leuk en gezellig, er is een goede sfeer.”

“Waarom ik voor Wolfert Dalton heb gekozen.

Ik heb voor Wolfert Dalton gekozen, omdat ik toen ik hier kwam mij gelijk thuis voelde.
Ook is het voor mij lekker dichtbij. Ik heb ook voor Wolfert Dalton gekozen vanwege het daltononderwijs. Op mijn basisschool kreeg ik ook vaak te horen dat ik zelfstandig ben en dat ik goed kan samenwerken en laten dat nou net de dingen zijn die je nodig hebt voor het Daltononderwijs.

Het leek mij ook heel erg fijn dat ik lekker veel vrijheid kreeg en daarom een beetje meer mijn eigen tijd kan inplannen.”

“Wolfert Dalton is een goede, zelfstandige school. Er wordt altijd gekeken hoe er dingen verbeterd kunnen worden en de docenten leggen goed uit. Je kan veel dingen zelf doen en het huiswerk is te overzien. De toetsen worden goed aangegeven en je hebt ruim de tijd om te leren. Ik vind het hier heel fijn, er wordt niemand gepest. Iedereen past er tussen en er wordt niemand buitengesloten. Het gebouw is heel knus en de kleuren zijn fijn. Er zijn hele fijne mensen. Ik vind het hier heel leuk en ik kan hier veel leren.”

“Ik heb voor het Wolfert Dalton gekozen, omdat ik het fijn vind dat het een kleine school is. Ik vind het ook fijn dat alle niveaus op één locatie zitten. De lesstof wordt steeds moeilijker, maar de sfeer op school is erg prettig.”

foto groep leerlingen Wolfert Dalton