Kennismaken met Wolfert Dalton

Je bent van harte welkom op Wolfert Dalton! Op onze website vind je veel informatie over onze school. Maar als je echt met Wolfert Dalton wil kennismaken, kun je het beste gewoon op bezoek komen tijdens onze open dagen. Dan ervaar je hoe het is op Wolfert Dalton! Wil je meer informatie maak dan gewoon een afspraak met de teamleider van 1e en 2e klas, dhr. Schut (jsc@wolfert.nl).

foto scheikunde practicum Wolfert Dalton
 • Informatieavond

  Donderdag 28 november 2019 
  19.30-21.00

  Dinsdag 14 januari 2020 
  19.30-21.00

 • Open huis

  Donderdag 13 februari 2020
  18.30-21.00

 • Open Lesmiddag

  Voor de open lesmiddagen moet je je inschrijven via de site.

  Woensdag 13 november 2019
  14.00-16.00

  Woensdag 22 januari 2020
  14.00-16.00

foto leerlingen in tuin Wolfert Dalton

Informatieavond

Programma voor leerlingen en ouders, waarin je kennismaakt met het daltononderwijs op het Wolfert Dalton.

 • Donderdag 28 november 2019
  19:30 – 21:00 uur
 • Dinsdag 14 januari 2020
  19:30 – 21:00 uur

De avonden hebben hetzelfde programma.

De informatieavond start om 19.30 uur precies en inloop is vanaf 19.00 uur. Er is een apart programma voor kinderen uit groep 7 en 8 en een apart informatieprogramma voor de ouders.

Open huis

Loop zelfstandig rond door de school en spreek met leerkrachten, leerlingen, ouders of doe mee met de korte workshops waarin je het onderwijs op Wolfert Dalton ervaart.

 • Donderdag 13 februari 2020
  18:30 – 21:00 uur

Open lesmiddag

Je volgt enkele lessen op onze school.
(je moet je hiervoor aanmelden, want er is beperkt plek)

 • woensdag 13 november 2019
  14:00 – 16:00 uur
 • woensdag 22 januari 2020
  14:00 – 16:00 uur

Blijf op de hoogte van informatie over de open dagen van Wolfert Dalton

Je kunt je nu aanmelden voor een nieuwsbrief van Wolfert Dalton. In deze nieuwsbrief kun je lezen wanneer het Open Huis is, wanneer er informatieavonden zijn en wanneer je naar een open lesmiddag kunt gaan. Zo krijg je tijdig handige én leuke informatie over deze school.

Wat doet de mentor in de brugklas

Wanneer je van groep 8 naar het voortgezet onderwijs gaat, verandert er heel veel. Zo ben je ineens weer de jongste van de school en moet je je weg zien te vinden in een nieuw, onbekend gebouw. Je hebt geen eigen tafeltje meer, waarin je je schriften kunt bewaren en elk lesuur vindt plaats in een ander lokaal. Op de basisschool had je misschien maar één meester of juffrouw, maar in het middelbaar onderwijs heb je veel verschillende docenten. Een van deze docenten zal jou helpen met de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, zodat je je snel thuis gaat voelen op je nieuwe school. Dit is je mentor.

Taak van de mentor

De taak van de mentor is het begeleiden van leerlingen in de breedste zin van het woord; een mentor helpt je wegwijs maken binnen de school, houdt je resultaten in de gaten, laat zien waar je goed in bent, daagt je uit, geeft je tips, stuurt je bij en helpt je bij het leren. De mentor is bovendien het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Wanneer er iets met je aan de hand is, kun je bij je mentor terecht om je verhaal te vertellen. Andersom zal de mentor contact opnemen met je ouders als dat nodig lijkt te zijn. En uiteraard zijn er ook voldoende ouderavonden om je voortgang met jou en je ouders te bespreken.

Mentor-uren

Op Wolfert Dalton heeft de mentor één of meer mentor-uren in de week waarin de klas extra begeleiding krijgt op allerlei gebieden. Zo neemt de mentor de tijd om zaken als pesten, gebruik van social media of de actualiteit te bespreken. Maar er wordt ook gewerkt worden aan daltonvaardigheden, zoals plannen, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, zelfstandigheid en reflecteren.

Maak kennis met de leerlingen

Ook de leerlingen van Wolfert Dalton vertellen graag waarom zij voor onze school gekozen hebben en hoe het ze hier bevalt. Hieronder een paar reacties van leerlingen die nu op Wolfert Dalton zitten.

“Ik heb voor het Wolfert Dalton gekozen, omdat ik het een fijne school vind. Maar goed, wat vind ik fijn?

 • De daltonuren: 1 uur per dag kan je zelf inplannen naar welk lokaal of welke docent je gaat. Dit kan heel makkelijk via je telefoon, tablet en computer.
 • Mijn ouders kunnen door middel van een ouderaccount mijn cijfers en rooster zien. Zo kunnen ze me bij de nodige dingen helpen en ze houden zelf ook nog een beetje overzicht over hoe ik het op school doe.
 • De indeling van de schoollokalen is logisch, je hebt een lange gang met daaraan de A-, B-, C- en D-vleugel, waar de lokalen van 1 t/m 6 in alle vleugels het zelfde zijn genummerd. Je hebt de K-lokalen, K staat voor kelder dus die zijn beneden, en zo heb je ook nog H die staat voor het hoofdgebouw.
 • De sfeer is fijn en (bijna) alle docenten zijn aardig.
 • De docenten letten bij het inplannen van toetsen ook op de planning van de leerlingen, zo hebben we niet te veel toetsen in een week.
 • Er is ook zorg, voor mensen met dyslexie, AD(H)D of iets anders.
 • Masterclasses! Er zijn extra dingen, zoals het debatteam, de First Lego-league, Eenakter (toneel), Songwriting en nog veel meer. Die zijn na school of in de daltonuren.”

“Ik vind het heel leuk op Wolfert Dalton. Op mijn basisschool heb ik ook al daltononderwijs gehad en dat bevalt mij heel erg!!! Ik vind het heel fijn om daltonuren te hebben, omdat je dat zelf kan plannen en aan elk vak mag werken (scheelt je weer wat huiswerk). Ik raad iedereen aan om naar het Wolfert Dalton te gaan, maar je moet wel zelfstandig zijn.”

“Ik heb voor Wolfert Dalton gekozen, omdat het heel erg creatief is en er daltonuren zijn waar je je huiswerk kan maken. Ik heb het heel leuk en gezellig, er is een goede sfeer.”

“Waarom ik voor Wolfert Dalton heb gekozen.

Ik heb voor Wolfert Dalton gekozen, omdat ik toen ik hier kwam mij gelijk thuis voelde.
Ook is het voor mij lekker dichtbij. Ik heb ook voor Wolfert Dalton gekozen vanwege het daltononderwijs. Op mijn basisschool kreeg ik ook vaak te horen dat ik zelfstandig ben en dat ik goed kan samenwerken en laten dat nou net de dingen zijn die je nodig hebt voor het Daltononderwijs.

Het leek mij ook heel erg fijn dat ik lekker veel vrijheid kreeg en daarom een beetje meer mijn eigen tijd kan inplannen.”

“Wolfert Dalton is een goede, zelfstandige school. Er wordt altijd gekeken hoe er dingen verbeterd kunnen worden en de docenten leggen goed uit. Je kan veel dingen zelf doen en het huiswerk is te overzien. De toetsen worden goed aangegeven en je hebt ruim de tijd om te leren. Ik vind het hier heel fijn, er wordt niemand gepest. Iedereen past er tussen en er wordt niemand buitengesloten. Het gebouw is heel knus en de kleuren zijn fijn. Er zijn hele fijne mensen. Ik vind het hier heel leuk en ik kan hier veel leren.”

“Ik heb voor het Wolfert Dalton gekozen, omdat ik het fijn vind dat het een kleine school is. Ik vind het ook fijn dat alle niveaus op één locatie zitten. De lesstof wordt steeds moeilijker, maar de sfeer op school is erg prettig.”

foto groep leerlingen Wolfert Dalton